Ny vd för Nordicstation!

Johanna Persson Green är ny vd för Nordicstation. Här delger hon sin syn på ledarskap, sin första tid på Nordicstation och vad framtiden kommer att kräva.

Vad minns du från din första tid på Nordicstation?

Min första upplevelse av Nordicstation var i egenskap av kund. Jag hade en lång bakgrund av att ha arbetat på en storbank med många underleverantörer och i mitt möte med Nordicstation fick jag genast känslan av att de var ett bolag att lita på. Den familjära och jordnära stämningen i kombination med de tydliga visioner som Nordicstation har lockade mig. Deras ingenting-är-omöjligt-mentalitet resulterar i ett helhjärtat fokus på arbetet för kunden och jag visste direkt att jag hade hittat rätt. Var och en på Nordicstation brinner verkligen för sitt område – vi brukar säga att vi är stolta nördar! 

Vad är bra ledarskap enligt dig?

Vi lever i en föränderlig omvärld, därför måste ledare ha en stark inre kompass att navigera med i tider av osäkerhet och instabilitet. Bra ledarskap handlar inte om detaljstyrning, utan om att ge människor en vision om bolagets riktning och samtidigt ge tydliga förväntningar för hur arbetet ska genomföras. Som ledare är det min uppgift att skapa en organisation med en stabil grund där människor mår bra och kan lägga fullt fokus på att leverera i sina uppdrag. I slutet av dagen är det viktigt att komma ihåg att alla är människor.

Vilka framtidsspaningar gör du inom IT-branschen framåt?

Vi ser nya regelverk tillkomma konstant och en marknad som inte mättas av, därför är behovet av våra verktyg fortsatt viktiga i framtiden. Vår kompetens och våra tjänster kommer att möjliggöra en ännu närmre kontakt med våra kunder framöver. Jag tror även att fler småbanker kommer att göra entré i Sverige och här finns stor potential för oss att stärka upp dem med vår expertis. Det är min fulla övertygelse att vi, genom våra engagerade medarbetare, kan frigöra all potential i bolaget och på så sätt förbereda oss för att möta framtidens utmaningar på bästa möjliga sätt. 

Skrivet av

Cecilia Magnergård - Head of Business Development

author_img