Dev Intersection i Las Vegas

För oss som dagligen arbetar med teknik behöver vi ständigt vara uppdaterade. I vintras åkte några av våra Lead Developers till Las Vegas för att delta på konferensen Dev Intersection.

För oss som dagligen arbetar med teknik behöver vi ständigt vara uppdaterade, ha koll på vilka nyheter som kommer och hur vi på bästa sätt kan använda dessa. Inom Nordicstation delar vi med oss av våra erfarenheter genom kunskapsöverföring. Vi deltar på föreläsningar, utbildningar och åker på konferenser runt om i världen.

I vintras åkte några av våra Lead Developers Mathias, Mårten och Tobias till Las Vegas för att delta på Dev Intersection som är viktig för oss som Microsoft partner. Uppdraget de hade med sig var att lära sig så mycket som möjligt inom deras arbets- och intresseområden som de sedan höll föredrag om för alla våra konsulter.

Mathias berättar här varför det var så viktigt att vi deltog på konferensen;

Berätta om konferensen Dev Intersection

Dev Intersection, SQL Intersection och Microsoft Azure + AI Conference är samlokaliserade konferenser för utvecklare och arkitekter, primärt inom .NET, Azure och SQL Server där man har möjlighet att välja fritt mellan många olika föreläsningar inom de olika områdena. Det finns talare från Microsoft men även många talare som inte är anställda av Microsoft, många av dessa talare har även MVP(Most Valuable Professional)-status hos Microsoft.

Varför är det viktigt att åka så långt för att delta?

Det finns inte utvecklarkonferenser i den skalan i närheten. Denna konferens har ett par tusen deltagare från hela världen, detta ger oss möjlighet att träffa folk från hela världen att dela erfarenheter med.  Storleken och placeringen på konferensen ger en möjlighet att få information direkt från källor inom Microsoft, exempel på talare från Microsoft denna gång var Donovan Brown, Scott Guthrie, Scott Hanselman och Bob Ward.
Att åka utomlands ger även möjlighet att lyssna på talare som normalt sett inte besöker Sverige.

Vad var mest intressant/överraskande du lärde dig med det spåret du gick om SQL?

Det bästa måste jag säga var workshoppen om Waits och Latches i SQL Server som hölls av Paul Randall från SQLskills och även keynoten om utvecklingsplanerna för SQL Server 2019 och senare versioner som hölls av Bob Ward från Microsoft.