Medarbetarintervju: Abdulahad Chikh, testare

Abdulahad Chikhs roll som testare på Nordicstation innebär att säkerställa så att system levereras med hög kvalité. Abdulahad beskriver Nordicstation som ett bolag med en bred och unik kompetens inom it samt med en stor variation av projekt. Han uppskattar den hjälpsamma kulturen och menar att man aldrig känner sig ensam.

När Abdulahad gjorde sin praktik på Nordicstation 2017 kände han direkt att det var ett bolag som han ville vara en del av.

- Nordicstation präglas av samhörighet och familjekänsla, vilket fick mig att vilja stanna och vara en del av bolaget, berättar Abdulahad. 

- Jag fick möjligheten att göra min praktik på Nordicstation 2017, vid tillfället studerade jag kvalitetssäkrare och testare på Nackademin. Genom mitt kontaktnät fick jag höra att Nordicstation har en bred och unik kompetens inom it, vilket fångade mitt intresse, berättar Abdulahad.

 

“Genom att lägga resurser på att testa systemet i ett tidigt skede av projektet får kunderna ett bättre och mer hållbart resultat i slutändan. Dessutom minskar kostnaderna i längden.”

 

Abdulahads roll som testare på Nordicstation innebär bland annat att säkerställa så att allt som ska ut på produktion levereras med hög kvalité.

- Min roll innebär att jag ser till så att allt som ska ut på produktion kommer ut med hög kvalité. Dels genom att testa koden som utvecklarna skapat, och dels genom att pusha teamet till att vara mer kritiska i sitt tänkande, uttrycker Abdulahad.

- Jag utrustar utvecklarna med ett så kallat “testtänk” redan från start för att förhindra att mycket resurser går på test i slutskedet. Under en vanlig dag stämmer jag av med teamet och hjälper dem med eventuella hinder i produktionen. 

 

“Jag uppskattar alla kollegor på Nordicstation. Alla är hjälpsamma och ute hos kund känner man sig aldrig ensam. Vi jobbar som ett team, vi har samma mål och samma blick.”

 

Abdulahad beskriver Nordicstation som en rolig arbetsplats med stor variation gällande projekt.

- Det är en stor variation av kunder och projekt, vilket gör att det sällan blir tråkigt. Du kan välja om du vill arbeta med större projekt inom exempelvis Bank och Finans eller mindre projekt inom andra sektorer, säger Abdulahad.

- Nordicstation har länge varit specialiserade inom Bank och Finans.  Idag arbetar vi även med allt från Retail och Givarorganisationer till Start-Ups. 

 

Vi avslutar med att be Abdulahad definiera Nordicstation med tre ord.

-   Kompetens, Omtanke och Anpassningsbarhet!