Medarbetarintervju: Frida Widén, key account manager

När Frida Widén började på Nordicstation 2018 som projektledare hade hon en bred erfarenhet av lån- och försäkringsförmedling. Nu är hon Key Account Manager för Nordicstations affärsområde Produkt. Frida beskriver Nordicstation som en trygg arbetsplats med en öppenhet utöver det vanliga.

 

Frida har jobbat med marknadsföring och utveckling av kundrelationer i hela sitt arbetsliv.

- Jag har i princip jobbat med marknadsföring och utveckling av kundrelationer i hela mitt arbetsliv. Jag började som projektledare och nu är jag Key Account Manager för produkt, berättar Frida. 

- Jag skulle beskriva mig själv som en energisk och effektiv person som gillar att ha många bollar i luften, både i arbetet och som mamma. Jag började jobba på Nordicstation 2018 efter min mammaledighet. Tidigare jobbade jag på Sveriges största lån- och försäkringsförmedlare.

 

“I över 20 år har vi riktat in oss på Bank och Finans, men nu satsar vi även på produkt och hållbara it-lösningar inom fler branscher. Vi återanvänder tidigare lösningar och produktifierar dem, samtidigt som vi ser till att de är bestående över tid.”

 

I Fridas roll som Key Account Manager ansvarar hon för utveckling av kundrelationer inom affärsområdet Produkt, men huvudsakligen ansvar hon för att lösa kundernas problem.

- Mitt primära fokus är kundkontakt och att utveckla kundrelationer, vilket innebär att jag marknadsför våra produkter och samarbeten till nya och befintliga kunder som jag vet har ett behov av vår problemlösning, uttrycker Frida.

- Vår ambition är att visa på att det är möjligt att vara breda och nischade samtidigt. Tidigare var vi enbart inriktade på Bank och Finans, men idag har vi ett breddat synfält. Det betyder att vi kollar på fler branscher som kan ha nytta av våra lösningar.

 

“Nordicstation är en trygg arbetsplats, oavsett vem man är eller vad man gör blir man hörd och sedd. Vi har en öppenhet som är utöver det vanliga.”

 

Frida beskriver Nordicstation som en lyhörd arbetsplats där känslan av samhörighet genomsyrar hela bolaget.

- Känslan av samhörighet genomsyrar hela bolaget. Vi arbetar både som ett team och en familj. Vi har en gemensam ambition och en gemensam lösningsorientering, säger Frida.

- Det är väldigt tacksamt att jobba på Nordicstation. När jag började fick jag en enorm stöttning och coachning av mina kollegor. Vi har ett öppet arbetsklimat och som medarbetare får man sin röst hörd.

 

Frida anser att problemlösning och faktumet att ingen dag är den andra lik gör att arbetet på Nordicstation spännande.

- Det är spännande att hitta nya problem som vi, med hjälp av vår expertis och kompetens, kan lösa. I min roll får jag möjligheten att kontakta kunder, skapa relationer och hitta behov som vi kan åtgärda, menar Frida.

- Jag uppskattar fart och fläkt samt att dagarna ser olika ut. Ingen dag är den andra lik, vilket gör att man inte tröttnar.

 

Vi avslutar med att be Frida definiera Nordicstation med tre ord.

- Problemlösare, Engagemang och Öppenhet!