Medarbetarintervju: Milad Saadon Ibrahim, it-projektledare

Milad Saadon Ibrahim är sedan en tid tillbaka it-projektledare på Nordicstation. Milads fokus är att bygga upp affärsområden, utveckla kundrelationer och primärt driva Nordicstations hållbarhetsinitiativ gentemot givarorganisationer. Ett initiativ som grundar sig i den lösning som Nordicstation skapat för Cancerfonden. Han får energi av sina kollegor och gillar att ingen dag är den andra lik.

Att Milad blev it-projektledare på Nordicstation är lite av en slump.

- Det var lite av en slump. Jag hade precis avslutat en av mina utbildningar inom it-projektledning när Nordicstations rekryterare Fanny, som jag jobbat med tidigare, hörde av sig till mig och frågade om jag kände en it-projektledare som ville jobba med affärsutveckling och kundrelationer, berättar Milad.

- Min första tanke var att rollen var som skapad för mig. Sedan 2013 har jag jobbat med kunder och affärsutveckling, och sedan läste jag till it-projektledare. Utbildningen gav mig chansen att kombinera mitt stora intresse för teknik med min erfarenhet av olika kundrelationer och ledarskapspositioner.

 

“På Nordicstation är ingen dag den andra lik. När jag kommer in vet jag vad som behöver göras, men sen dyker något upp som skiftar fokus - på ett positivt sätt.”

 

Milad beskriver Nordicstation som en öppen och inkluderande arbetsplats, där alla strävar efter att hjälpa varandra.

- De är välkomnande och resultatinriktade, samtidigt som det inte existerar någon prestige. Alla vill hjälpa varandra. Det är ett öppet klimat där man känner sig bekväm med att fråga om hjälp, uttrycker Milad.

- Jag får mycket energi från kollegorna. De är inkluderande och hjälpsamma, man känner sig snabbt som en del av Nordicstation. 

 

Milads roll som it-projektledare och ansvarig för affärsområdet Givarorganisationer innefattar ett stort ansvar. 

- Mitt primära fokus är att utveckla kundrelationer. Jag har kundansvar samtidigt som jag ansvarar för att bygga upp vårt affärsområde och förmedla vårt initiativ till fler givarorganisationer som är i behov av vår expertis, säger Milad.

- Jag startar alltid dagen med att sätta en målsättning. Just nu består dagarna av en del kundmöten. Jag har även fokuserat på att komma in i arbetet och hitta mitt eget arbetssätt. 

 

“Det känns som att jag svävar bland moln eftersom jag fått så mycket beröm, samtidigt är det bra att påminna sig själv om att processen tar tid.”

 

På frågan om vad han uppskattar med Nordicstation som arbetsplats svarar Milad kollegorna.

- Från mitt perspektiv handlar det om att jag vill briljera på arbetsplatsen. Mina kollegor vågar påminna mig om att processen behöver ta sin tid, vilket är värdefullt. De får mig att känna mig lugn och trygg, berättar Milad.

 

Vi avslutar med att be Milad definiera Nordicstation med tre ord.

-   Resultatinriktade, prestigelösa och inkluderande!