Medarbetarintervju: Patrik Olsson Adickes, it-projektledare

 

Patrik Olsson Adickes arbetar som It-projektledare på Nordicstation där han får arbeta med både spännande produkter och branscher. Patrik beskriver Nordicstation som en plats där framtiden skapas genom teknik i framkant. Han uppskattar gemenskapen på bolaget och möjligheten att ständigt få lära sig nya saker. 

 

 

 

Efter sin tid på Chalmers universitet sökte sig Patrik till Nordicstation eftersom han hört att det är ett innovativt bolag som arbetade med spännande produkter.

- Jag läste min master på Chalmers universitet innan jag sökte mig till Nordicstation år 2015. Jag fick veta att det är ett bolag som jobbar med spännande produkter och branscher och så är det verkligen, berättar Patrik.

- Nordicstation möjliggör ny teknik som innoverar både bolag och kunderna samtidigt, vilket gör att det hela tiden är intressant och roligt.

 

“Allt handlar om att få kundernas affärer att utvecklas och bli bättre - det är vårt grundbudskap. Nordicstation som bolag kan ge en bra infallsvinkel, ta in andra specialister, leverantörer eller samarbeten för att möjliggöra för kunden att möta framtiden och marknadens krav.”

 

I Patriks roll som projektledare arbetar han just nu med att bygga ett hållbart it-system för kunden. 

- Vi bygger ett hållbart it-system där vi byter ut kundens betalningstruktur för deras affärsområde. Vi är ett stort implementationsteam på 10 till 15 personer som har daglig kontakt med varandra och med kunden, förklarar Patrik.

- Det är mycket koordinering för att säkerställa leveranser och lösa problem. Jag följer upp så att projektet levereras enligt krav. Som projektledare driver jag många implementationer av dels egna lösningar och dels strategiska implementationer för kunder.

 

“Vi bygger framtiden. Det är spännande att få arbeta med teknik i framkant och samtidigt få möjlighet att vara en del av framtiden.”

 

Patrik beskriver Nordicstation som ett bolag som arbetar inom en spännande och förändringsbar bransch. 

- Det händer mycket saker runt teknik. Jag arbetar inom en spännande och förändringsbar bransch. Jag uppskattar kollegorna och att vi alltid hjälper varandra för att lösa problem - vi jobbar som ett team, säger Patrik.

- När det kommer in nya personer i teamet ser vi till att alltid stötta varandra och jobba gemensamt. Det blir mycket enklare då och det skapar en stor trygghet. Samtidigt som vi jobbar med hårda projekt finns en frihet och möjlighet att lära sig nya saker. Vi utvecklas tillsammans med utvecklingen.

 

Vi avslutar med att be Patrik definiera Nordicstation med tre ord.

-   Problemlösning, teamwork och innovation!