Medarbetarintervju: Rickard Hermansson

Rickard Hermansson har arbetat på Nordicstation som systemutvecklare sedan 2013. Han beskriver arbetet på Nordicstation som spännande och utmanande, samtidigt som man kan förvänta sig mycket support från sina kollegor.

Sedan hans start på Nordicstation 2013 har Rickard arbetat inom Bank och Finans, vilket har givit honom en nischad kompetens inom området. 

- Jag har en nischad kompetens inom Bank och Finans. Initiativet jag arbetar med på banken heter FOBO, ett initiativ jag arbetat med under hela min tid på Nordicstation, berättar Rickard.

- Tidigare studerade jag Datateknik med inriktning systemutveckling på KTH.  Jag började på Nordicstation som sommarjobbare 2013 och hamnade direkt efter det på Swedbank som systemutvecklare.

 

“På Nordicstation får man utrymmet att växa och utvecklas. Inom kort växlar jag till affärsområdet Produkt. Där kommer jag arbeta med it-arkitektur och tekniskt ansvar.”

 

Rickard beskriver arbetet på Nordicstation som spännande och utmanande, samtidigt som man kan förvänta sig mycket support från sina kollegor.

- Det är en utmaning i och med att vi arbetar så nära inpå verksamheten. Vi behöver ständigt ha ett kritiskt tänk och ta minsta lilla arbetsmoment på allvar, eftersom det annars kan få stora konsekvenser, uttrycker Rickard.

- Vi arbetar med så mycket mer än bara det tekniska. Som ny medarbetare är det normalt att stundvis känna sig överväldigad, då kan man förvänta sig mycket support från sina kollegor. 

 

“Nordicstation är ett familjärt bolag som ger sina medarbetare ett stort mått av ansvar och frihet. Under mina år på bolaget har jag fått möjligheten att träffa och lära känna alla.”

 

Rickard har precis varit med och avslutat en intensiv fas i projekt FOBO, vilket innebär att fokus numer ligger på förvaltning och planering inför framtiden.

- Vi har precis avslutat en FOBO-cykel och därmed kommit ur en intensiv fas. Nu ligger all vår fokus på förvaltning samtidigt som vi börjat planera inför framtiden och nästa steg, säger Rickard.

- På fritiden gillar jag att träna och är relativt känd för att promenera långa sträckor. Det ger mig energi samtidigt som det hjälper mig att balansera arbetslivet

 

Vi avslutar med att be Rickard definiera Nordicstation med tre ord.

-   Kompetens, familjärt och ansvarstagande!