Medarbetarintervju: Suvi Pietarinen, Project manager

Suvi Pietarinen arbetar sedan en tid tillbaka som Project manager på Nordicstation. Suvi har en gedigen erfarenhet av it och verksamhet och idag ser hon till att skapa en balans mellan båda delar för bästa resultat. Suvi uppskattar fart och fläkt, möjligheten att få lära sig något nytt varje dag och att vara en kvinna som skapar förändring i en annars mansdominerad bransch.

 

Våren 2021 började Suvis resa på Nordicstation efter att hennes före detta kollega pitchat Suvis CV till Nordicstation.

  • Jag bad min före detta kollega på H&M online att pitcha mitt CV till Nordicstation och de nappade fort. Det var snabba puckar och ingen evighets väntan på svar som det annars kan vara när man söker jobb. Sen sa det bara klick från båda håll. Att söka jobb är lite som att dejta och det här var min “perfect match”, säger Suvi.

 

  • Jag har en bred erfarenhet av att jobba i gränslandet mellan it och business och skapa en dialog mellan dessa, vilket har gjort att jag har en bra inblick i båda delar. Nordicstation är ett bolag som intresserar sig för balansen mellan verksamhet och it, vilket passar mig utmärkt. 

 

“På större företag är det lätt att känna sig som “en i mängden”, men på Nordicstation är det tvärtom. Här finns det en stark familjekänsla som jag verkligen gillar, du känner sig accepterad, hörd och sedd.”

 

Suvi är Project manager för Nordicstations projekt hos OKQ8, vilket kräver en hel del koordinering och kontakt med leverantören.

  • Jag jobbar som project manager hos OKQ8. Vi hjälper dem med deras digitala transformation, vilket kräver en hel del koordinering och kontakt med leverantör. Det är en spännande resa att få ta del av samtidigt som det är ett stort tekniskt arbete, förklarar Suvi.

  • Jag gillar action och i mitt arbete är ingen dag den andre lik, vilket passar mig utmärkt. Det är en hel del möten med leverantör och sen diskutera med kollegorna för att följa upp, hjälpa till och lösa eventuella problem. Jag lär mig alltid något nytt. 

 

“Det är fantastiskt att se resultatet av hårt jobb och ta del av projektets utveckling. Att se hur kunden transformeras, utvecklas och blir mer moderna. Det finns så mycket möjligheter i det digitala.”

 

Suvi beskriver Nordicstation som en välkomnande arbetsplats som ser potential i alla sina medarbetare.

 

  • Jag uppskattar den välkomnande och varma känslan som genomsyrar bolaget. Jag vet att ledningen har våra ryggar och att de vill vårt bästa. De ser potential i alla sina medarbetare, säger Suvi

 

  • Som kvinna är det roligt att jobba med män för man vet att man gör skillnad. Män har länge dominerat branschen och som kvinna är det kul att vara en del av förändringen. Kvinnor kan också jobba med it och dessutom vi är riktigt bra på det! 

 

Vi avslutar med att be Suvi definiera Nordicstation med tre ord.

-   Ivriga, kunniga och snabba!