Medarbetarintervju: Therese Hurtig, it-projektledare och scrum master

Therese Hurtig arbetar som verksamhetskonsult och projektledare på Nordicstation. När hon började 2001 som systemutvecklare var de endast fem personer i bolaget. Idag är hon scrum master och it-projektledare för Nordicstations egna Data Warehouse-team.

Therese studerade systemutveckling i Östersund när hon hamnade bredvid en av Nordicstations grundare under en tillställning. 

- Vi anordnade ett så kallat “homecoming party” för tidigare studenter. Lyckligtvis blev jag satt bredvid en av grundarna för Nordicstation, berättar Therese.

- De bad mig komma på en intervju, och på den vägen är det. Variationen av arbete och möjligheten till utveckling är mycket tacksamt. Jag har fått möjligheten att arbeta med nya kunder och uppdrag - utan att behöva byta bolag. Man kan nästan säga att jag har utvecklats tillsammans med utvecklingen.

 

“Jag ser till att alla är med och jobbar som ett team, när vi är få blir tillhörigheten starkare. Det finns alltid någon att fråga.”

 

I Thereses roll som it-projektledare och scrum master leder hon Nordicstations Data Warehouse-team, så kallat DW-team, på sammanlagt sex personer.

- Utveckling, förvaltning och drift av Data Warehouse har alltid varit centralt för oss på Nordicstation, men tidigare satt vi enbart ute hos kund. Skillnaden nu är att vi har ett eget specialistteam som möjliggör arbetet med flera kunder samtidigt, uttrycker Therese.

- Jag har jobbat med datalager i alla år. Nu var det längesedan jag satt och kodade själv men jag har en djup förståelse för systemutveckling och it-projekt, vilket gör att jag förstår allt från eventuella utmaningar och detaljer till vad man bör tänka på framåt. Det är alltid lättare att styra en process som man förstår i grunden.

 

“Som projektledare är det enkelt att leda ett team som genuint bryr sig om att ge kunderna vad de behöver, så är det inte på alla ställen.”

 

Therese beskriver Nordicstation som en plats med engagerade och kompetenta kollegor.

- Vi har en stor gemensam kunskapsbank. Alla är kompetenta och engagerade. För mig som projektledare blir det roligt och lätt att leda, säger Therese.

- Vi startar dagen med ett gemensamt digitalt morgonmöte där vi går igenom gårdagen och sätter agendan för dagen. Jag saknar att träffas fysiskt, särskilt de spontana diskussionerna och möjligheten till att bolla med varandra. Jag ser fram emot att träffa alla på kontoret igen.

 

Vi avslutar med att be Therese definiera Nordicstation med tre ord.

-   Engagemang, Kunskap och Driv!