Medarbetarintervju: Thomas Hedkvist, systemutvecklare

Thomas Hedkvist har arbetat på Nordicstation som systemutvecklare sedan 2013. I sitt uppdrag för Swedbank har han arbetat med allt från kapitaltäckningskrav till support och underhåll av system som Nordicstation skapat. Idag arbetar Thomas i ett agilt team på banken. Han uppskattar att det är prestigelöst, bra stämning och korta beslutsvägar på Nordicstation.

 

 

Thomas har varit en del av Nordicstation sedan 2013, efter att ha blivit tipsad om att söka en tjänst via sin dåvarande kollega.

- Jag fick reda på att Nordicstation sökte medarbetare via en före detta kollega på IFS, där jag jobbade som systemutvecklare. På den tiden, år 2013, var bolaget mycket mindre och alla kände alla. Trots att vi blivit många fler har Nordicstation lyckats behålla den personliga och familjära känslan, berättar Thomas.

- Jag började direkt på banken - Swedbank - och har jobbat här sedan dess. Först med kapitaltäckningskraven som banken hade på den tiden, sedan support och underhåll av system som Nordicstation skapat och byggt för Swedbank. Slutligen började jag jobba i ett agilt team på banken i samband med att Swedbank gick över till det agila arbetssättet. 

 

“Jag arbetar fortfarande inom transaktionsrapportering, men idag arbetar jag även med underhållning och nya krav. Det är väldigt utvecklande och spännande.”

 

Som systemutvecklare hos Nordicstations kund Swedbank arbetar Thomas mycket agilt, vilket innebär att han arbetar efter ett väl planerat och strukturerat arbetssätt.

- Dagarna är uppbyggda efter vår sprint-planering som är ett agilt arbetssätt, vilket innebär att man tar sig an planerade uppgifter som ska hinnas med på en 14 dagarsperiod. Det är väldigt strukturerat och vi får en tydlig överblick över vad vi ska hinna med under den perioden, förklarar Thomas.

- Det jag tycker är mest spännande med mitt arbete är att det alltid sker förändringar gällande “regulation reporting” och att man får lära sig att rapportera enligt de nya regelverken. Det är både intressant och lärorikt.

 

“Jag uppskattar att det är så prestigelöst, bra stämning och korta beslutsvägar på Nordicstation. Vår gemensamma kunskap och erfarenhet gör att vi kan hjälpa varandra om vi stöter på problem.”

 

Thomas beskriver Nordicstation som ett bolag som gör mycket för sina anställda.

- Nordicstation gör väldigt mycket för sina anställda och för samhörigheten på bolaget. De ordnar med konferenser, AW:s och annat smått och gott, vilket gör att man känner sig uppskattad, säger Thomas.

- Det är väldigt prestigelöst. Vi ställer upp för varandra och hjälps åt. Under mina år har jag aldrig känt mig utelämnad. Nordicstation är sannerligen en plats där man håller varandras ryggar.

 

Vi avslutar med att be Thomas definiera Nordicstation med tre ord.

-   Prestigelöst, ansvarstagande och kompetens!