Medarbetarintervju: Sarah Egstam, CFO

 

Under hösten och våren kommer ni få möta några av våra medarbetare på Nordicstation för att ge er en bild av hur det är att arbeta hos oss och få inblick i hur en vanlig dag kan se ut. Först ut har vi Sarah Egstam som varit hos oss i snart fem år och arbetar som vår CFO. 

___________________________________________________________________________________________________

Sarah Egstam kom till Nordicstation redan under sina pågående studier i ekonomi på Stockholms universitet

- Jag fick möjligheten att kombinera plugget med ett deltidsarbete med stor flexibilitet hos Nordicstation. Där kastades jag snabbt in i verksamheten och insåg att det var en plats jag ville stanna på, berättar Sarah.

 

Redan från start fick hon en stark känsla av företagets kärnvärderingar

- Som ny medarbetare kan man förvänta sig att komma till ett bolag där vi arbetar tillsammans och finns där för varandra, både professionellt och privat. Nordicstation värderar och arbetar aktivt också med mångfald för att säkerställa att alla känner sig välkomna här.

Hos Nordicstation var det främst moderniteten som lockade.

- Jag fick snabbt en känsla av att Nordicstation var ett modernt företag där man drev bolag på ett intressant och nytänkande sätt. Jag fastnade främst för den stora flexibiliteten och anpassningen för individen i yrkesrollen, parallellt med den stora sociala gemenskapen som finns i teamet i stort, förklarar Sarah vidare.

I dag är Sarah stoltast över den starka teamkänslan som präglar bolaget.

- Vi arbetar som ett lag och ser alltid till lagets — inte jagets —  bästa. Den sociala interaktionen kollegor emellan är oerhört viktig.

 

I rollen som CFO konstaterar hon snabbt att det inte finns någon “vanlig dag” på jobbet.

- Nästan alla dagar varierar beroende på utvecklingen som sker i verksamheten. Som CFO innebär min roll att jag är ytterst ansvarig för bolagets ekonomi. Ibland betyder det att jag hanterar kvitton, fakturering eller årsredovisningen, andra dagar är det mer fokus på interaktionen med anställda och rapporter. Arbetsuppgifterna är högt och lågt helt enkelt —  vilket passar mig som tycker variation är roligt!

För Sara är det viktigt att det finns en stark gemenskap och stöd på arbetsplatsen, både i och utanför jobbet.

- Vi spenderar så mycket tid på jobbet och därför måste det också vara roligt. Både professionellt genom att bli utmanad att ta det där extra steget som man kanske inte hade vågat ta på egen hand, utan vetskapen att man har chefer och kollegor som supportar en. Men det är också viktigt men den sociala gemenskapen mellan arbetet. Den fick jag känna på tidigt i form av alla aw:s, jobbluncher och träningslopp vid sidan av vår intensiva arbete, berättar Sarah.

Sist men inte minst låter vi Sarah definiera Nordicstation med tre ord.

- Laganda, utvecklingspotential och kul!