Nordicstation sponsrar det teknikfrämjande initiativet KomTek

 

Genom att stödja det ideella initiativet KomTek är Nordicstation med och uppmuntrar unga människors intresse för teknik och entreprenörskap. 
 
Vi på Nordicstation tror och vet att många av framtidens samhällsutmaningar kan lösas med hjälp av hållbara tekniska lösningar. Därför är vi glada över att vara med och bidra som guldsponsor redan idag.

 

“Vi ser ett stort värde i att introducera ett intresse för teknik och entreprenörskap på ett lustfyllt sätt i tidig ålder. Genom vårt samarbete hoppas vi kunna locka fler unga till en teknisk framtid. “ Säger Cecilia Magnergård, Vice vd Nordicstation

 

KomTek är ett ideellt initiativ som stödjer fritidskurser och skolor som vill främja ungas intresse för  teknik och entreprenörskap. Sedan starten 2003 har KomTek inspirerat, uppmuntrat och utvecklat unga runt om i Sverige att på ett praktiskt sätt testa olika teknikrelaterade områden: lite som en sport- eller kulturaktivitet fast med teknik och entreprenörskap i fokus. 
 
Med KomTek får unga chansen att på ett inkluderande och anpassat sätt lära sig mer om t.ex. programmering, mekanik och elektronik. Läs mer om verksamheten här.