Nordicstation utvecklar nytt datalager åt kollektivtrafikbolaget Transdev

 

I över åttio år har Transdev utvecklat kollektivtrafiken på den svenska marknaden. Med fokus på säkerhet och hållbara lösningar skapar Transdev frihet för människor att kunna resa när och hur de vill. I slutet av 2021 anlitade Transdev Nordicstation för att utveckla ett nytt datalager. Vi träffar Therese Hurtig som drivit arbetet från Nordicstations sida för att prata mer om samarbetet med Transdev och om att utveckla ett helt nytt datalager.

 

Therese har lång erfarenhet av att driva och utveckla it-projekt. Sedan 2001 har Therese arbetat på Nordicstation, då som systemutvecklare och nu oftare i roller som it-projektledare, scrum master eller system manager. I sitt nuvarande projekt arbetar hon som produkt- och utvecklingsledare inom Data Management för Transdev. Det innebär att hon drivit arbetet med att skapa och utveckla Transdevs nya datalager. 

 

- Sedan slutet på 2021 leder jag ett team som består av medarbetare från Transdev och Nordicstation. Transdev bidrar med sin kunskap kring verksamheten och vi på Nordicstation bidrar med vår expertis inom Data Management. Det gör att vi blir ett starkt team tillsammans, berättar Therese. 

 

På tre månader utvecklade Nordicstation ett helt nytt datalager för Transdev. Innan samarbetet mellan Nordicstation och Transdev startade, hade Transdev påbörjat arbetet på egen hand men var i behov av hjälp för att få upp hastigheten i arbetetNär Therese tillsammans med Nordicstations medarbetare analyserade situationen insåg dem att det mest effektiva var att bygga om datalagret på ny plattform för att bättre möta Transdevs behov.

 

Adam Fall, CIO på Transdev beskriver samarbetet som framgångsfullt.

 

- Vi är mycket glada för vårt samarbete med Nordicstation. De har på ett strukturerat sätt, snabbt hjälpt oss framåt i vår strategiska satsning inom Data Management. Vi har nu en bättre förmåga att bedriva datadriven verksamhetsutveckling samtidigt som vi ökar takten i vår digitalisering, säger Adam Fall CIO, Transdev Sverige.

 

Med ett välfungerande datalager kan företag som Transdev fatta insiktsfulla beslut relaterade till verksamheten, baserad på fakta och data.

 

- Det stora värdet kommer när kunderna när kan ta datadrivna och faktabaserade beslut, det skapar en insikt i verksamheten som annars inte är möjlig. Det är en stor behållning att utveckla och bygga it-lösningar som man vet kommer att vara till stor nytta för kunden, säger Therese. 

 

Redan nu har Therese identifierat hur Nordicstation kan hjälpa Transdev framåt. Förhoppningen är att Nordicstation kommer att fortsätta utveckla Transdevs system för datahantering och analys även när det nya datalagret är på plats. Genom att driva persontrafik och skapa integrerade transportlösningar skapar Transdev Sverige omkring 300 000 smidiga, effektiva och miljövänliga resor varje dag. Med hjälp från Nordicstation kan Transdev fortsätta att insiktsfullt driva sina projekt framåt.

 

Behöver er verksamhet också se utveckla ert datalager eller it-system? Kontakta oss för mer information!