Nordicstation visar sin bredd

Nu tar Nordicstation ytterligare fart och visar sin bredd. Utöver våra uppskattade konsulter kommer vi även att lyfta våra smarta, agila it-produkter och lösningar för alla sorters företag – oavsett bransch.

 

Nordicstation har länge varit det första valet för aktörer inom finansiella sektorn när de behövt en it-partner. Nu breddar vi vår vision för att bli det självklara valet för alla som vill lyfta sin IT.

– Vi är experter på att skapa effektiva, agila lösningar inom datalagring och it-infrastruktur. Vi hjälper våra kunder med regelefterlevnad och ser samtidigt till att de kan maximera affärsnyttan i förhållande till regelverken som berör deras verksamhet. Nu har vi även utvecklat träffsäkra AI-lösningar, och med dem blir vi svårslagna på marknaden, berättar Cecilia Magnergård, vice VD hos Nordicstation

"Vi har en stark och väl etablerad position inom finansbranschen och bankväsendet, men vår portfölj har så mycket att erbjuda även för andra sektorer."

Svårslaget erbjudande

Nordicstation har sett över sina visioner och satt upp en riktad strategi för framtiden. Med ytterligare erbjudanden i vår portfölj vill vi vässa vårt tilltal och berätta om den kompetens vi besitter.

– Att vi är bäst på just datalager, it-infrastruktur och agila it-system, är vida känt. Men våra produkter, som är minst lika bra, har hamnat lite i skymundan. Dessa vill vi nu lyfta fram i samband med vår nya strategi, säger Cecilia.

En av de egna produkterna är Sharelock, ett system som underlättar för Compliance att hantera anställdas värdepappershandel.

– Vi har en stark och väl etablerad position inom finansbranschen och bankväsendet, men vår portfölj har så mycket att erbjuda även för andra sektorer. Till exempel hjälper vi Cancerfonden med deras framtida it-system. Vi vill använda vår erfarenhet som vi skaffat oss under alla år till att ge möjlighet för andra branscher att nyttja vår kompetens, säger Cecilia.

”Vi vill bli ännu bättre”

I samband med en ny vision och riktning så har även en organisationsförändring skett hos oss. Syftet är att ännu bättre kunna hjälpa kunderna med just deras behov och lägga lite extra fokus på våra produkter. Bland andra har Peter Malmström en ny roll som Head of Products och Kimilia Carlsson Edland, som tidigare varit vår verksamhetskonsult, är nu Head of Business Development and Sales.

– Vi vet att våra kunder uppskattar att vi alltid levererar enligt förväntan och tar ett långsiktigt ansvar, där vi finns med under hela projektet och även hjälper till med fortsatt drift av våra system. Men vi nöjer oss inte där. Vi vill bli ännu bättre och höja vår lägstanivå ännu ett steg. Vi ska fortsätta göra det vi gör i dag med samma goda kvalitet som vi gjort historiskt och nu adderar vi ännu mer till vårt erbjudande, sammanfattar Cecilia.