Så går en LIA-praktik till på Nordicstation

Under våren har vi förmånen att arbeta tillsammans med Omar Saifi och Joakim Carlsson, två studenter från yrkeshögskolan Nackademin, som valt att göra sin LIA (lärande i arbete) hos oss. Under 20 veckor kommer Omar och Joakim att utveckla sina kunskaper från skolan och bidra i olika projekt oss hos. Vi har tagit reda på varför de valde Nordicstation, vilka förväntningar som finns och hur det har varit hittills.

 

 

Omar och Joakim läser sista termin av fyra på Nackademin, en yrkeshögskola inom bland annat IT. Omar studerar till kvalitetssäkrare och testare inom IT och Joakim till webbutvecklare. Omar har varit på Nordicstation i tre veckor och Joakim i två månader.

Ett trevligt första intryck och Nordicstations spännande projekt avgjorde när Omar och Joakim sökte arbetsplats för sin LIA.

- Jag pratade med Fanny som arbetar med rekryteringen innan jag ansökte om min LIA plats. Jag fick en bra magkänsla av Nordicstation och deras projekt lockade mig. Dessutom fanns det en öppenhet kring mina önskemål och tankar för min LIA, berättar Joakim.

Omar hade ingen koppling till Nordicstation sedan tidigare men fick en bra bild av företaget när han träffade Fanny vid en digital branschdag.

- Jag lockades av Nordicstations spännande och innovativa projekt och av den gemenskap som Fanny berättade om, beskriver Omar.

 

“Trots att jag bara har varit här i snart tre veckor känner jag mig som en del av gruppen, omhändertagen och välkomnad. Jag upplever att alla är hjälpsamma och stöttande, vilket är både kul och viktigt för min utveckling! “– Omar

 

Lärandet står i fokus när Joakim och Omar beskriver sina förväntningar kring sin LIA på Nordicstation. De ser båda fram emot att få mer insikt i sina respektive yrkesroller, bolaget och branschen i stort.

Att arbeta på Nordicstation och ta del av olika projekt är både kul och spännande.

- Jag känner mig uppmuntrad till att ta initiativ och be om hjälp om saker dyker upp, det är väldigt utvecklande. Det finns en hög tillit samtidigt som jag får ta ansvar, berättar Joakim.

- Att lära känna Nordicstations medarbetare, se hur de arbetar och ta del av olika projekt är givande, jag har fått lära mig en hel del redan, säger Omar.

 

“Det känns som jag har hamnat rätt och det är jätteroligt att vara här. “- Joakim.

 

Omar berättar att han i nuläget är en del av ett projekt som heter Brilliant Navigator där han arbetar med kvalitetssäkring och testning. Han har fått följa med på kund- och planeringsmöten. Joakim uppleveratt han har inkluderats bra i arbetet och beskriver att arbetet genomförs med ”frihet under ansvar”.

 

Vi frågar vad Omar och Joakim hade sagt till någon som är intresserad av att göra sin LIA-praktik på Nordicstation?

- Absolut! Jag skulle verkligen rekommendera att göra sin LIA på Nordicstation. Jag upplever att alla är hjälpsamma, lyhörda och omhändertagande, det gör att det känns tryggt att vara här, säger Omar.

- Ta chansen om du får den! Det är väldigt lärorikt! Jag tycker att Nordicstation är en bra arbetsplats, alla är snälla och välkomnande. Om kollegorna kan, hjälper dem gärna till, berättar Joakim.

 

”Min ambition för framtiden är att få stanna kvar på Nordicstation. Det var därför extra viktigt för mig att söka mig till ett bolag som kändes rätt även långsiktigt” - Omar

 

Avslutningsvis ber vi Omar och Joakim berätta vad dem hoppas på efter sina studier. Joakim förklarar att han är klar med sina studier i april och att han ser mycket fram emot att starta sitt arbetsliv inom webbutveckling. Omar fortsätter och berättar att han redan nu har förhoppningar om att få stanna kvar på Nordicstation efter sin LIA period.

 

Stort tack till Omar och Joakim som valt att göra sin LIA hos oss!

 

På Nordicstation arbetar engagerade konsulter som innoverar och utvecklar hållbara IT-lösningar. Vi letar ständigt efter nya talanger som kan stärka vårt team, är du intresserad av att göra din LIA eller praktik hos oss? Hör av dig! Kontakta oss här.

 

LIA står för lärande i arbete och är en integrerad del av en utbildning vid en yrkeshögskola. Syftet med LIA är att studenter ska få lära sig i en verklig miljö och vidareutveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser. Företrädare från arbetslivet ska aktivt delta vid en LIA med planering, organisering och genomförande.