Sommarhälsning från VD och vice VD

Snart stundar en efterlängtad sommar och semestrarna står runt hörnet. Läs vår VD Jonas Kapplings och vice VD Cecilia Magnergårds sommarhälsning, där de berättar om Nordicstations arbete under våren och höstens fortsatta fokus på utvecklingen av vårt affärsområde Produkt.

I snart ett och ett halvt år har vi fått anpassa oss till en ny verklighet. Den nödvändiga fysiska distansen har på många sätt, trots allt, fört oss närmare varandra och gett oss nya insikter om oss själva och varandra. Framför allt har omständigheterna gjort oss än mer mänskliga och till starkare medmänniskor. Vi har upplevt utmaningar i att kombinera arbete hemifrån med reguljär familjelogistik, och vi har lärt oss att kommunicera med kollegor och kunder på nya sätt. Det är kunskaper och insikter som vi tar med oss in i hösten och framåt.


Under våren har vi på Nordicstation gjort flera strategiska rekryteringar vilket gör oss starkare som bolag. När samhället och våra kunders verksamhet förändras och utvecklas ser vi till att våra lösningar är hållbara genom programmering i världsklass. Vår gemensamma interna kunskapsbank växer ständigt och möjliggör att vi tillsammans kan agera problemlösare åt våra kunder, samtidigt som vi innoverar nya egna produkter. En kombination som vi är mycket stolta över att kunna erbjuda.


Vi fortsätter att vara en it-partner som erbjuder hållbara lösningar som ligger i framkantOch vi har under den gångna våren än mer växlat upp vårt hållbarhetsarbete. Så, hur kan vi som är ett it-bolag erbjuda mer hållbara lösningar? Vi har bland annat tagit fram ett hållbart insamlingssystem för givarorganisationer som möjliggör för fler aktörer att sänka implementationskostnaden samtidigt som de kan dela på drift och förvaltningskostnader. 


Vi lägger stor vikt vid att bygga kod som går att återanvända och robusta lösningar som håller även när kringliggande system förändras och byts ut. För oss är det viktigt att hela tiden utmana oss i hur vi kan fortsätta vara hållbara, vare sig det gäller lösningar, produkter eller vårt arbetssätt. Här spelar våra medarbetare en stor roll som, med sitt mod i att tänka nytt och utanför ramarna, tar oss framåt.


Vi har höga ambitioner och vi gläds alltid av att se kunderna njuta av de första dagarna i drift med sina nya smarta lösningar. I höst ser vi fram emot ett fortsatt fokus på utvecklingen av vårt affärsområde Produkt. Där vi ser till att fortsätta skapa produkter, eller samarbeten, som kompletterar vårt erbjudande för att ta våra kunders verksamheter till nästa nivå.


Nu stundar en efterlängtad sommar och semestrarna står runt hörnet. Fortsätt följa oss genom våra sociala medier där ni får en inblick i vår verksamhet genom våra medarbetarintervjuer och våra medarbetares sommarplaner. Det ryktas om både seglings-VM och avslöjanden om smultronställen på Gotland.

Vi önskar er alla en skön, avslappnande och rogivande sommar där ni får ladda med ny energi till höstens alla äventyr.

Varma sommarhälsningar,

Jonas Kappling och Cecilia Magnergård
VD och vice VD Nordicstation