Sommarhälsning!

 

Snart stundar en efterlängtad sommar och semestrarna står runt hörnet - nu står vi alla där precis i mitten av det vi kallar för 2022 och kan reflektera över dess innehåll och vad vi tar med oss in i nästa halvlek. Vi på Nordicstation sammanfattar en händelserik vår!

 

På Nordicstation lägger vi stor vikt vid att bygga kod som går att återanvända och robusta lösningar som håller även när kringliggande system förändras och byts ut. För oss är det viktigt att hela tiden utmana oss i hur vi kan fortsätta vara hållbara, vare sig det gäller lösningar, produkter eller vårt arbetssätt – något som också fick våra ISO 14001 revisorer att glädjas under vår återcertifiering tidigare i våras. Här spelar våra medarbetare en stor roll, som med sitt mod i att tänka nytt och utanför ramarna, tar oss framåt. Vårt hållbarhets- och miljöarbete präglar det mesta vi gör och för oss är det en viktig del i att vara ett IT-bolag i tiden!  

 

På Nordicstation erbjuder vi alla våra kunder att ta del av vårt nätverk av duktiga konsulter. Detta skiljer sig från klassisk konsultförmedling och vi väljer att benämna detta för vårt Strategiska Kompetenspartnerskap. Det kan vara allt ifrån att man hyr en enskild konsult som arbetar ute hos kund enligt kunds metodik och tekniska landskap, till att man hyr en konsult och ömsesidigt testar på varandra innan denne går över i anställning hos kund. Blir kund och konsult nöjda, blir vi på Nordicstation nöjda! Ett vinnande koncept för alla parter. Nordicstation verkar i hjärtat av gigekonomin och har under flera års tid byggt upp ett unikt nätverk av egenföretagare som har en långsiktig relation till Nordicstation och dess konsulter. Under våren har vi definierat och utvecklat Nordicstations Strategiska Kompetenspartnerskap med tätt knutna underkonsulter, och vi har med det tillsammans förstärkt Nordicstations erbjudande mot kund. Allt för att våra kunder ska få ut så mycket nytta som möjligt när de tar in Sveriges främsta IT-konsulter.

 

Nordicstations dedikerade arbete har även gett oss ett starkt förtroende på den internationella marknaden. Vi har under våren fått förtroendet att bli en strategisk IT-leverantör till FN-organet IOM (International Organization for Migration) där vi initialt kommer att utveckla och implementera det digitala ärendehanteringssystemet för återmigrering. Något vi hoppas kommer bidra till ett mer humant, transparent och säkert återinförande.

 

På Nordicstation ställer vi höga krav, på såväl medarbetare som kund - detta för att vi har de högsta av ambitioner. Vi glädjs när våra kunder kan njuta av de första dagarna i produktion med sina nya smarta lösningar och givet detta ser vi i höst fram emot ett fortsatt fokus på utvecklingen av vårt affärsområde System Development. Avdelningen där våra interna team tar sig an befintliga lösningar eller lösningar där allt utvecklas från början för att sedan vidareutvecklas, förvaltas och driftas i teamen över tid.

 

Och alla dessa häftiga projekt, upplägg och äventyr till trots är vår starkaste reflektion av denna halvlek att det är den enskilda medarbetaren som gör den verkliga skillnaden. Var och en av våra medarbetare har på sitt sätt bidragit till Nordicstations och våra kunders utveckling och deras dedikation och de relationer som utvecklats inom ramen för NS Familjen är det absolut viktigaste för vår fortsatta väg framåt. Teamet först! Med det sagt önskar vi er alla en skön, avslappnande och rogivande sommar där ni får tillfälle att ladda ny energi till höstens och vinterns alla äventyr!

 

Varma sommarhälsningar,

ledningen på Nordicstation