Vi stöttar ungas tjejers intresse för teknik

I somras fick ca 1300 barn och ungdomar möjlighet att lära sig mer om teknik på läger som ordnas av Hello World! Zoe som är vår stipendiat är intresserad av programmering och tycker teknik är kul.

Zoe 13 år är Hello World! Stipendiat 2018, hon är intresserad av programmering och tycker det är jättekul att hålla på med teknik. I somras sökte hon vårt stipendium för att kunna delta på Hello World! Sommarcamp.

Hello World! är en ideell förening som främjar digitalt skapande genom att anordna camps på skollov och helger för barn och unga. Deras mål är att tända minst 10 000 digitala stjärnor till år 2020. Det vill vi självklart vara med att stötta för att öka intresset hos unga att välja IT-inriktade utbildningar. Tack Zoe för att du sökte vårt stipendium, vi hoppas du hade ett roligt läger och fick klura ut digitala lösningar som du önskade. Vi vet att Zoes dröm är att bli veterinär och vi är övertygade om att oavsett vad du kommer arbeta med i framtiden kommer du att ha stor nytta av att vara teknik- och lösningsfokuserad.

Som en del av vårt hållbarhetsarbete arbetar vi med FN:s globala mål för hållbar utveckling. FN:s agenda 2030 innehåller 17 mål och vi har valt att fokusera på några områden där vi har möjlighet att påverka och som är förenliga med vår verksamhet. Bland annat fokuserar vi på FN’s mål nummer 5 – Jämställdhet. Vi märker tydligt att IT-branschen inte bara har ett kompetensunderskott och det är en utmaning att rekrytera programmerare, det är också en brist på tjejer som utbildar sig inom IT. Att få möjligheten att stötta unga tjejer och uppmuntra deras intresse för teknik ser vi som en viktig uppgift.

"Jag har alltid varit intresserad av programmering och att göra saker med hän­derna, typ pilla med elkablar. Jag gillar att tänka utanför boxen och klura på saker. Jag gillar att skapa så därför valde jag skaparstudio." - Zoe