Karriär

Vi söker duktiga talanger!

Hos oss står engagemang, kompetens och omtanke i fokus. Vi söker ständigt efter duktiga talanger och här kommer vi lägga upp de tjänster vi behöver tillsätta. Hittar du en tjänst som du vill söka eller vill spontanansöka maila oss via work@nordicstation.com så kommer vi att kontakta dig så fort vi har gått igenom din ansökan. Hoppas just du blir vår nästa kollega!

Läs mer om oss och hur vi jobbar i vårt Innovation Lab

Studerar du IT, projektledning eller testning?

Nordicstation har en lång och lyckad tradition av att arbeta med studenter. Både under studietiden men också direkt efter. Vi har deltagit i examensarbeten, projektarbeten och sommarjobb.  

Vi kan erbjuda handledning, resurser och kunskap internt hos oss, men även möjligheten att se hur våra kunder arbetar.

Kontakta oss

Vi söker systemarkitekt till vårt kontor i Malmö

Vill du vara med oss och driva utvecklingen i Öresundsregionen? Vi söker dig som är redo att ta ett större ansvar, du blir en nyckelperson i vår stora satsning. Sök via annonsen under lediga tjänster. 

Lediga tjänster

Systemarkitekt till Öresundsregionen

Systemarkitekt till Öresundsregionen

Nordicstation söker systemarkitekt.

Vill du vara med oss och driva utvecklingen i Öresundsregionen? Vi söker dig som är redo att ta ett större ansvar, du blir en nyckelperson i vår stora satsning.

Vi har vårt huvudkontor i Stockholm och för ett år sedan flyttade en av våra kollegor tillbaka hem till Malmö. Då passade vi på att flytta med en del av kontoret och nu jobbar vi med vår första kund i området. Nordicstation är i en tillväxtfas och nu satsar vi extra för att kunna etablera oss med fler medarbetare och kunder i Öresundsregionen, vi ser även närheten till Europa som en möjlighet att växa.

Vi söker dig som arbetar som systemarkitekt idag och som är nyfiken på nya utmaningar.

Du kommer få en ledande roll i arbetet att skapa vårt nya team i Malmö. Du kommer också ingå i ledningsgruppen för Öresund. I ditt arbete ska du stödja och leda utvecklare i olika typer av projekt hos våra kunder. Du kommer självklart även själv att arbeta i projekt hos kund vilket innebär att du kommer ha en nära kontakt och aktiv roll med våra befintliga och presumtiva kunder.

Mer om rollen som systemarkitekt

När det gäller tekniska erfarenheter ser vi att du har kunskap inom datalager, vi jobbar främst med Microsoft SQL-server men även med Oracle. Det är meriterande om du modellerat datalager enligt Data Vault. Du är van att arbeta med Business Intelligence lösningar i Visual Studio. Certifieringar inom SQL eller .Net blir vi särskilt glada att se men helst vill vi att teknik är ditt största intresse.

Arbetet utgår från Öresundsregionen men kommer också innebära resor. De första månaderna kommer du att få introduktion och delvis jobba i Stockholm.

Lite mer om Nordicstation

Vi på Nordicstation jobbar främst med kunder i finansbranschen inom IT-systemområden men också rent verksamhetsmässigt. Vi är duktiga på Business Intelligence och bygger framtidens datalager för att ta hand om bankernas regelverksrapportering och analyser. Vi jobbar självklart också med andra kunder och vårt fokus är alltid lösningsfokuserat och att leverera med hög kvalité.

Ansök

Kontakta oss så fort som möjligt. Sänd din ansökan till work@nordicstation.com och märk med Öresund. Kontakta Erland Gustafsson erland.gustafsson@nordicstation.com om du har några frågor.


Utvecklare

Utvecklare

Att arbeta som utvecklare hos oss innebär att du arbetar nära både kollegor och kunden. Vi arbetar i team tillsammans med andra utvecklare, projektledare och testare. Du blir ofta involverad i flera moment i projektet, från design och lösning till utveckling och överlämning till förvaltning.

Projekten innefattar både nyutveckling och vidareutveckling av system, så som att byta ut gamla finansiella system till nya moderna lösningar eller effektivisering av befintliga system som hanterar stora mängder data. Vi arbetar i stor utsträckning med SQL och även andra språk så som .NET.

Nordicstation som företag satsar mycket på sina medarbetare. Det är viktigt att du trivs och har roligt i arbetet. Du märker snabbt av den familjära stämningen och kompetensen som finns i företaget.

Tillsammans tar vi fram en individuellt anpassad utbildnings- och kompetensutvecklingsplan, där du har möjlighet att styra din utveckling till att bli specialist inom ett specifikt område eller generalist och duktig på flera.

Vem är det vi söker?

 • Du har goda tekniska kunskaper i SQL och .NET. En kombination av teoretiska kunskaper, hemmaprojekt och ett brinnande intresse kan vara ett vinnande koncept!
 • Du har en Civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom IT, datateknik eller liknande tekniktungt område.
 • Du ska ha vana av att utveckla med C# i Visual Studio.
 • Du behärskar svenska och engelska, såväl skriftligen som muntligen.
 • Som person är du mycket ambitiös och engagerad vilket visar sig i ett självständigt driv mot att utvecklas inom programmeringen. Du bidrar till ditt team genom bra energi, god problemlösnings- och samarbetsförmåga och du är därtill kommunikativ och flexibel för att kunna bemöta Nordicstations kunder och anpassa dig efter deras behov.
 • Det är meriterande om du har arbetat med Business Intelligence-lösningar tidigare.

Vi söker både juniora och seniora utvecklare. Viktigast är att du har ambition att utvecklas, som konsult så väl som systemutvecklare. 


Project Manager

Project Manager

Arbetet som IT-projektledare hos Nordicstation innebär att du arbetar nära ett utvecklingsteam i databasprojekt ute hos någon av våra kunder. Du kommer att ansvara för leverans ut mot kund där du är med i genomförandeprocess, från planering och uppstart till produktionssättning. Vidare ansvarar du för att uppdraget levereras inom rätt tid, med rätt kvalité och till rätt kostnad. Att agera länk mellan kund och utvecklingsteam, i form av att ta in kundens behov och kravställning och omsätta detta i praktiken i projektform ligger i fokus.

I rollen ingår att leda projektgruppen i det dagliga arbetet. Du kommer att arbeta i projekt som innefattar komplexa system, många integrationer och många intressenter. Viktigt är att du kan planera och fördela uppgifter inom teamet, och samtidigt skapa god relationer med kund, beställare, projektgrupp och styrgrupp.

Nordicstation som företag satsar mycket på sina medarbetare där det är viktigt att du trivs och har roligt i arbetet. Du märker snabbt av den familjära stämningen och kompetens som finns i företaget.

Vem är det vi söker?

 • Du har högskoleexamen mot IT eller motsvarande utbildning i kombination med relevant erfarenhet.
 • Certifieringar inom projektledning så som PMP eller liknande är meriterande
 • Du har minst 5 års erfarenhet av att leda IT-projekt
 • Erfarenhet av Scrum eller liknande agil metodik är meriterande
 • Du behärskar svenska och engelska, såväl skriftligen som muntligen.
 • Du som har lätt för att integrera med andra människor och som kan förklara komplexa problem på ett enkelt sätt
 • Som person är du strukturerad, ambitiös och engagerad. Du för proaktivt en dialog med interna och externa intressenter. Du identifierar nya aktiviteter när dessa behövs och tar action på problem direkt när det dyker upp.
 • Du har ett brinnande intresse för bank och finans.

Vi väntar på din ansökan!


Följ Nordicstation på Instagram och håll koll på vad som händer hos oss